Ga terug

Ga mee op avontuur in onze speeltuin!

Kijk jij helemaal boven in de uitkijktoren of er iets spannends te zien is in de omgeving? Als je plotseling piraten ontdekt, of misschien ridders te paard, ren dan snel via de touwbruggen naar je vrienden en vriendinnen om hen te waarschuwen! Klim behendig over alle obstakels, glijd snel via de glijbanen naar beneden, of verschuil je slim met zijn allen in jullie veilige hut helemaal boven in de speeltuin. Maar pas op bij de wiebelbruggen, want misschien liggen er beneden wel krokodillen op de loer! En slinger jij als een echte Tarzan of Jane via de touwen naar de overkant? Pas op dat de boeven jullie niet te pakken krijgen! Veel speelplezier!

Avontuurlijk ontwerp met natuurlijke materialen

Avontuurlijk ontwerp met natuurlijke materialen

Burgers’ Zoo heeft bij het ontwerp van de speeltuin vooral gekozen voor Robinia-hout, dat niet alleen heel duurzaam is en een levensduur tot wel 25 jaar kent, maar ook zijn mooie natuurlijke vormen heeft behouden. Hierdoor is de speeltuin niet strak en rechttoe rechtaan gebouwd, maar hebben de constructies speelse vormen, die niet overal helemaal symmetrisch zijn en volop ruimte geven voor fantasie en verbeelding. Naast diverse met elkaar verbonden glijbanen, touwbruggen, klimtorens en andere fantasierijke klimconstructies ontdekken kinderen ook een levensgrote ‘beverdam’: het lijkt wel of een familie reuzenbevers hier een dam aan het bouwen is geweest, waar de kinderen nu heerlijk op en overheen kunnen klimmen! Kom je je ook eens lekker uitleven in deze spannende speeltuin? Graag tot ziens in Burgers’ Zoo!

Duurzaam

Duurzaam

Na ruim vijftien jaar trouwe dienst was de voormalige buitenspeeltuin aan vervanging toe. Burgers’ Zoo heeft op een oppervlakte van maar liefst duizend vierkante meter een volledig nieuwe speeltuin gebouwd van duurzaam Robinia-hout, dat een levensduur kent tot wel vijfentwintig jaar. De speeltuin is gefabriceerd door SIK-Holz in Duitsland. De nieuwe speeltuin behoeft weinig onderhoud en kent een natuurlijke uitstraling doordat de natuurlijke structuur van het hout in het ontwerp behouden blijft.

Veiligheid

Veiligheid

Beleving staat overal centraal in de filosofie van Burgers’ Zoo. Om die reden heeft het Arnhemse dierenpark gekozen voor een uitdagende speeltuin voor veel speelplezier, waarbij veiligheid een belangrijke rol speelt. De onafhankelijke instantie TÜV heeft de speeltuin uitgebreid getest en gekeurd. Houtsnippers op de bodem dempen een eventuele val. Dicht bij het buitenterras bevindt zich een speciaal gedeelte voor kinderen van 0 tot en met 4 jaar. Het andere deel van de speeltuin is bedoeld voor kinderen vanaf 4 tot en met 12 jaar.