Dit zijn onze ecodisplays

In onze ecodisplays zijn unieke natuurgebieden zo natuurlijk en nauwkeurig mogelijk nagebootst, waarbij dieren vaak in grote vrijheid leven temidden van honderden plantensoorten. In de ecodisplays van Burgers’ Zoo wandelt de bezoeker in stukken nagebouwde natuurlandschappen. Al wandelend ontdek je tal van dier- en plantensoorten die optimaal zijn aangepast aan de natuurlijke omgeving.

Burgers’ Park Burgers’ Park

Burgers’ Park

Charismatische zoogdiersoorten als olifanten, panters, gorilla’s, chimpansees, bosrendieren, maki’s en neusberen leven in natuurlijk vormgegeven, bosrijke verblijven. Ook vogelsoorten als pinguïns en kea's vind je in dit parkdeel.

Ontdek Burgers’ Park Ontdek Burgers’ Park
Burgers’ Safari Burgers’ Safari

Burgers’ Safari

De Oost-Afrikaanse savanne vormt het natuurlijk leefgebied voor giraffen, zebra’s, gnoes, waterbokken, paardantilopen, oryxen en neushoorns, terwijl hier ook leeuwen en cheeta’s op de loer liggen. De typerende ronde rotsen staan bekend als ‘kopjes’.

Ontdek Burgers’ Safari Ontdek Burgers’ Safari
Burgers’ Desert Burgers’ Desert

Burgers’ Desert

De Amerikaanse rotswoestijn biedt een verrassend veelzijdig landschap, dat zich kenmerkt door canyons, droge rivierbeddingen, metershoge cactussen en indrukwekkende rotsformaties. In de natuur komt de woestijn vooral ’s nachts tot leven.

Ontdek Burgers’ Desert Ontdek Burgers’ Desert
Burgers’ Mangrove Burgers’ Mangrove

Burgers’ Mangrove

De mysterieuze wereld van het tropische zoutwater vloedbos beschermt de kustlijn tegen het geweld van oceaanstormen en veel vis- en vogelsoorten groeien hier uit tot volwassen exemplaren. Het Midden-Amerikaanse Belize staat centraal in onze Mangrove.

Ontdek Burgers’ Mangrove Ontdek Burgers’ Mangrove
Burgers’ Rimba Burgers’ Rimba

Burgers’ Rimba

Grotere diersoorten uit het tropisch regenwoud van Zuidoost-Azië leven hier vaak samen in uitgestrekte verblijven: tijgers, beren, apen, herten, runderen, slangen en varanen. De vegetatie bestaat uit Aziatische ‘look-a-likes’ die wel winterhard zijn.

Ontdek Burgers’ Rimba Ontdek Burgers’ Rimba
Burgers' Bush Burgers' Bush

Burgers' Bush

Het tropisch regenwoud met zijn vochtige, aangenaam warme klimaat kent een enorme diversiteit aan dieren- en plantensoorten. Een goede speurder ontdekt plotseling overal leven om zich heen: op de bosbodem, op ooghoogte en zelfs op boomtopniveau.

Ontdek Burgers' Bush Ontdek Burgers' Bush

Burgers’ Ocean

Het tropisch koraalrif van het Indo-Pacifisch gebied kent een enorme soortenrijkdom. De bezoeker neemt een droge duik, die hem van 't strand door de lagune langs het rif en de open oceaan voert. Een kleurrijk leefgebied vol koralen, haaien en roggen!

Ontdek Burgers’ Ocean Ontdek Burgers’ Ocean